Massage är en avkopplande upplevelse

Massage kan vara en underbar och avkopplande upplevelse. Du kanske redan har provat massage med en massageterapeut?

Om du prövar massage för första gången får du här veta vad du kan förvänta dig och hur du kan förbereda dig:

Innan du får massage, berätta för din massör om eventuella hälsoproblem. Det blir lättare att förstå vad som händer om hon känner till det i förväg. Detta är också viktigt om du föredrar att inte få vissa delar av kroppen masserade. Om det finns några områden som inte bör beröras under massagen, låt din massageterapeut veta det nu så att han/hon inte frågar senare!

Du bör bära lösa kläder som gör det möjligt att komma åt alla delar av kroppen. Undvik att bära tajta kläder som hindrar massageterapeuten från att röra dig ordentligt. Om du till exempel bär en klänning bör du ta av den och ha något annat på dig i stället. Om du föredrar att vara naken under massagen, tala om det för din massageterapeut så att hon kan förbereda rummet i förväg.

Om det är möjligt, ta av dig eventuella kläder eller piercingar på ditt ryggområde före massagen så att de inte kommer i vägen. Du kanske också vill ta med dig ett klädbyte om massageolja kommer in i kläder som annars får fläckar.

Det är bäst att inte äta på minst två timmar upp till sex timmar före massage eftersom det kan orsaka obehag i magen under massagen på grund av att man ligger på en massagebrits. 

Se till att du under massagen alltid andas djupt och slappna av så mycket som möjligt – det hjälper dig att ligga stilla i 30-60 minuter. Om massageterapeuten ber dig att ligga stilla längre tid går det bra för då är du så avslappnad i kropp och själ.

Hälsningar Eva i Kärna